Serpenyõs póré recept
75 perc
A Serpenyõs póré hozzávalói:
50 dkg-nyi vastag póréhagymaszál
50 dkg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg fõzõkolbász
2 dl tejföl
1 teáskanál piros fûszerpaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág
késhegynyi törött fekete bors.
A Serpenyõs póré elkészítési módja:
A burgonyát gondosan megmossuk, és héjában puhára fõzzük. A megtisztított póréhagyma fehér részét levágjuk, és a hagymát hosszában kettéhasítjuk. Vékony karikákra metéljük. A zöld részt nagyon finomra (mint a petrezselyemzöldet szokás) aprítjuk. A kolbász bõrét lehúzzuk és felkarikázzuk. A kis kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a póréhagymát, illetve annak a fehér részét. Gondosan kevergetve lepirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evõkanál vízet. Megfûszerezzük és a kolbászdarabkákat is hozzáadjuk. Az egészet néhány percig pirítjuk, ezután pedig hozzátesszük a közben meghámozott és karikákra vágott fõtt burgonyát. A tejfölt is ráöntjük, beleszórjuk a zöldhagymaszárat, és egy pillanatra felforraljuk. 10 percnyi állás után tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:42
A serpenyõs póré elkészítési módja és hozzávalói.