Csongrádi tepsis csirke recept
A Csongrádi tepsis csirke hozzávalói:1 csirke (kb 1,30 kg),
1 kg burgonya,
4 keménytojás,
2 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
4-4 paradicsom és paprika,
só,
a bundázáshoz liszt, tojás;
sütéshez olaj
A Csongrádi tepsis csirke elkészítési módja:
A csirkét nyolcfelé vágjuk és besózzuk. A darabokat lisztbe és felvert tojásba forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. Hasonlóan karikákra vágjuk a tojásokat, paradicsomot, paprikát. 5 dkg apróra vágott szalonnát ropogósra sütünk, zsírjával kikenünk egy tűzálló tálat, majd egy réteg burgonyakarikával kibéleljük. A zöldpaprika-paradicsom szeletekkel befedjük, és a tejföl felével meglocsoljuk. Ezután a megsütött csirkedarabokat sorban rárakjuk, majd befedjük tojáskarikákkal és a maradék paradicsom-paprika szeletekkel. A tetejére fektetjük a maradék szalonnaszeleteket, befedjük a megmaradt burgonyával, és tejföllel leöntjük. Szép pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 18. 17:05
A csongrádi tepsis csirke elkészítési módja és hozzávalói.