Karalábés darálthús recept


60 dkg darálthús
2 db karalábé
15-20 sóska levél
kb.3/4 bögre rizs
olaj
izlés szerint pirospaprika,vegeta,bors,só
1 pohár tejföl
A Karalábés darálthús elkészítési módja:
A darálthúst olajon fehéredésig pároljuk majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje ,megszórjuk pirospaprikával, vegetával, dorssal sóval/vigyázzunk a vegeta miatt/. A sóskát vékony csíkokra vágjuk és a húsra szórjuk,fedőalatt tovább főzzük. Mikor a sóska össze esek rárakjuk a vékény csíkokra vagy kockára vágott karalábét. Ezt a húsos zöldséget puhára főzzük Közben a rizs külön kifőzzük és ha mindkettő készen van a kettőt őssze keverjük és pár percig együtt főzzük. A végén tejföllel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bibolya65, 2006. jún. 17. 20:04
A karalábés darálthús elkészítési módja és hozzávalói.