Petrezselymes csirke recept
45 perc
A Petrezselymes csirke hozzávalói:
4egész csirkecomb
kb 1dl citromlé
ételízesítő
bors
2ek kukoricaliszt
1dl víz
2dl tejszín, kis csokor petrezselyem
A Petrezselymes csirke elkészítési módja:
A combokat előkészítjük (alsó felső combra). A citromléből, kis borsból és ízlés szerinti ételízesítőből "páclevet" készítünk. Ebben a lében pár percig áztatjuk a combok, mind a két felét. Kissé kiolajozott tepsibe tesszük, lefóliázzuk és 20-25 percig pároljuk a sütőben. Ezalatt a kukoricalisztet, a vízzel, a tejszínnel és az apróra vágott petrezselyemmel alaposan elkeverjük, és a párolás végén a húsra önjük. Fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, és lepirítjuk.
Tartáralapos salátát szoktam készíteni hozzá, amibe vastagra reszelt sajtot, és kis almadarabokat teszek. Ill. rizzsel tálalom.
Könnyű, és nagyon finom kaja:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Gigi...26, 2006. jún. 12. 17:08
A petrezselymes csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.