Hússal töltött gombafejek recept
Szénhidrátszegény
18 gramm
A Hússal töltött gombafejek hozzávalói:
1/2 kg nagy fejű gomba
1/2 kg darált hús
kis fej hagyma
kevés olaj
kevés tejszín
kevés sajt
só
bors
kakukkfű
A Hússal töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombát megtisztítod, a törzsét kiszeded (levesbe felkarikázva még jó lehet), és a kalapokat egy tepsibe szépen egymás mellé helyezed. Gyújtsd be a sütőt, hogy bemelegedjen. A hagymát apróra vágod, és kevés olajon megfuttatod. Mikor üveges rárakod a darálthúst, és fehéredésig sütöd, megsózod (ettől vizet endeg, de ha kevés a víz tegyél alá kis vizet), és öntsd rá a tejszínt és hagyd hogy megpuhuljon. Reszeld bele a sajtot, hogy szépen elolvadjon, és szórd meg kakukkfűvel. A tejszínes husit halmozd a gombafejekre, és süsd meg őket. (Én sütés öntöttem alá egy kis vizet, hogy a gomba mellé szóródott husi oda ne égjen.) Salátával tálald!
Ez kb. 4 fős adag. (Erre számoltam ki a CH-t is, remélem jól;))
Ha tejszín helyett paradicsomlevet használsz, úgy is finom, de akkor a sajtot ne a szószba reszeld, hanem a megtöltött gombák tetejére.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 2. 10:46
A hússal töltött gombafejek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.