Sült csirke joghurtos szósszal recept
90 perc
667 kcal
1,2 Kg-os csirke
1 fej vöröshagyma
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 kakukkfűág
1 dl édes fehérbor
2 dl joghurt
1,25 dl tejszín
1 citrom
2 evőkanál liszt
őrölt bors
só
A Sült csirke joghurtos szósszal elkészítési módja:
A csirkét feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. A csirkét az olaj-vaj forró keverékében, serpenyőben megforgatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A borral meglocsoljuk, újrafűszerezzük, lefedjük és időnként megkeverve puhára főzzük. A csirkét kivesszük, tepsibe tesszük. A joghurtot a tejszínnel, a citromlével és a liszttel simára keverjük. A boros lével a csirkét meglocsoljuk, ráöntjük a joghurtos szószt, és meleg sütőben pirosra sütjük.
Ha főzés közben tulságosan elfőne a leve, adhatunk még hozzá kevés fehérbort, vagy vizet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: fhybi, 2006. aug. 9. 19:29
A sült csirke joghurtos szósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.