Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Narancsos kacsa (amc recept)

Narancsos kacsa (amc recept)

A Narancsos kacsa (amc recept) hozzávalói:
4 személyre:
1 sovány pecsenyekacsa
2 narancs
1/2 dl vörösbor
3 gerezd fokhagyma
2 szem szegfûszeg, só, bors


A Narancsos kacsa (amc recept) elkészítési módja:
A megmosott és leszárított kacsát negyedekre vágjuk. A zsíros bõrbõl csak annyit hagyunk rajta, amennyi feltétlenül szükséges. A húsdarabokat félretesszük. A hagymát tisztítás után finomra metéljük. A narancsokat megmossuk, a sárga héjukat vékonyan lehámozzuk és finomra vágjuk. A fehér bundát egészen levágjuk, a narancsot felkarikázzuk, és a karikákat kockákra aprítjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A legnagyobb méretû AMC-serpenyõt felforrósítjuk, majd a bõr nélküli oldalával egyenként beletesszük a kacsadarabokat. Ha megpirult, és "önként" elválik az edény aljától, megfordítjuk, és a bõrös felét is megpirítjuk. Azonnal mellétesszük a hagymát, a fokhagymát és a szegfûszeget, beleszórjuk a finomra vágott narancshéjat, majd ráöntjük a vörösbort, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedjük. A hõforrást a minimumra visszakapcsoljuk, és anélkül, hogy a fedõt levennénk, 40 percig pároljuk. Ekkor mellérakjuk a narancskockákat, és ismét befedve, további 30-35 percig pároljuk. Ezután levesszük a fedõt, és a felesleges levét elpárologtatjuk. Köret- és italajánlat: Mindenféle párolt zöldség és gombás rizs illik hozzá. Azzal a vörösborral kínáljuk, amivel fõztük. kcal/kJ 750/3720 fehérje/zsír 95 g/33 g szénhidrát 10 g


Kategória: Húsételek receptjei


A narancsos kacsa (amc recept) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook