Sütőtök krémleves pirított tökmaggal recept
A Sütőtök krémleves pirított tökmaggal hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
* ½ kg sütőtök
* 25 dkg vöröshagyma
* 5 dkg fokhagyma
* 2 dl narancslé
* ½ l húsalaplé
* 2 dl tejszín
* só, bors
* pirított tökmag
* 2 kg jég
A Sütőtök krémleves pirított tökmaggal elkészítési módja:
A hagymát feldaraboljuk, és a húsalaplében főzni kezdjük. Hozzáöntjük a narancslevet, majd borsozzuk.A tököt megpucoljuk, feldaraboljuk, és a leveshez adjuk. 15 percig főzzük. Amikor a tök megpuhult, tejszínt öntünk hozzá, elkeverjük, majd a levest leturmixoljuk.Amikor már félig összeturmixoltuk, a leveses lábost jeges vízfürdőbe tesszük, és így fejezzük be a pürésítést. A jégtől a sütőtök megtartja szép sárga színét. Amennyiben hidegen kínáljuk, hagyjuk a jeges vízben kihűlni a levest.Pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Reiki, 2007. szept. 23. 14:34
A sütőtök krémleves pirított tökmaggal elkészítési módja és hozzávalói.