Nagyon fini gombás rakott karfiol recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Nagyon fini gombás rakott karfiol hozzávalói:
1 fej karfiol
fél kiló darálthús
30 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
2 öntet light főzőtejszín
2 dl tej
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 ek. ételízesítő
1,5 tk.só
1 tk. cayenne bors (elhagyható, de szerintem kell bele)
1 kk. frissen őrölt fekete bors
két marék sajt
1 ek. vaj
1 tk. pirospaprika
A Nagyon fini gombás rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, beletettem egy lábasba. Öntöttem rá egy kis főzőtejszínt és 2 dl. tejet, tettem bele 1 ek. ételízesítőt. Lefedve megpároltam, beleöntöttem egy kivajazott tepsibe (a maradék lé nélkül). Fél ek. vajon megpirítottam az apró kockákra vágott vhagyma felét és a húst, 1 tk. sót, fél tk. fekete- és 1 tk. cayenne borsot tettem rá, majd ráborítottam a karfiolrózsákra. A hagyma másik feléből, a paprikából, szeletekre vágott gombából, fél tk. sóval, fél tk. borssal, 1 tk. pirospaprikával, pici light főzőtejszínnel enyhén szaftos gombapaprikás-féleséget főztem. Ezt ráöntöttem az előzőekre szafttal együtt, és sajtot reszeltem rá. 20 percig, közepes fokozaton sütöttem.
Aki nem fogyózik, eheti kenyérrel, aki igen, egye savanyúsággal vagy diabetikus befőttel, kompóttal. De magában is finom!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: a9e1c02a7b, 2008. márc. 14. 14:10
A nagyon fini gombás rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.