Piskóta U1 recept
25 perc
A Piskóta U1 hozzávalói:
- 4 tojás
- 3ek U1-es süteményliszt (de ez lehet csak tönköly/graham liszt is, de akkor 2-es lesz!!)
- 1 ek tönkölyliszt
- 1 ek keményítő
- késhegynyi szalakáli
- csipet só
- 4 ek por alapú édesítőszer
A Piskóta U1 elkészítési módja:
A tojássárgáját elválasztom a fehérjétől, és az édesítőt hozzáadom a fehérjéhez. Ezt kemény habbá verem robotgéppel pár perc alatt, majd beleteszem a sárgáját, és géppel pár másodperc alatt elkeverem benne. Majd mehet bele a liszt, a szalakáli és a só. Ezt már nem robotgéppel, hanem kézi habverővel forgatom bele, hogy ne törjön szét a hab. Olivaolajjal kikent formában közepes lángon sütöm kb 20 percig. Szép magasra fel fog jönni:)
- csak azért írtam le, mert az általam olvasott U1-es piskóták mindig rosszul sikerültek, de ezt még anyukámtól tanultam, és átültettem Updatesre
- ne nyissuk ki a sütő ajtaját sülés közben, csak a végén, és akkor egy húsvillával le lehet ellenőrizni, hogy nem nyers-e a közepe
- jó sütkérezést!:)
- lehet több tojásból is, de akkor minden arányosan változik
- kis formába tedd!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: agave87, 2008. márc. 8. 09:14
A piskóta u1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.