Alma ágyon sült narancsos csirkemell U1 recept
50 perc
Az Alma ágyon sült narancsos csirkemell U1 hozzávalói:
- 1 db alma
- 1 db narancs
- kb. 15-20 dkg csirkemellfilé
- ízlés szerint mozarella
- só
- bors
- paprika krém
Az Alma ágyon sült narancsos csirkemell U1 elkészítési módja:
A csirkemellet mevágom az oldalán úgy, hogy meg tudjam tölteni. Majd a meghámozott, cikkekre felvágott narancsszeletekkel megtömöm, és mellé mozarella szeletek teszek. A felkockázott almát helyezem először a sütőtálba, majd a megsózott, borsozott csirkemellet ráhelyezem az almaágyásra. A maradék narancsszeletkéket a csirkemell köré helyezem. Hogy szebb szine legyen a husinak, még egy kevéske pirospaprika krémmel is bekenem. Mielőtt lefedném alufóliával egy kevéske vizet aláöntök, hogy a párolódást elősegítsem. Lefedve kb 30 percig párolom közepes erejű sütőben, majd leveszem róla a fóliát, és addig sütöm, amíg a husinak szép színe nem lesz. (Kb 20 perc)
- kb. egy személyes adag
- a csirkemellet érdemes fogpiszkálóval össztűzdelni, hogy a töltelék ne essen ki belőle
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: agave87, 2008. jan. 22. 23:55
Az alma ágyon sült narancsos csirkemell u1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.