Sajtos zabpehelytallér-update 1 recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Sajtos zabpehelytallér-update 1 hozzávalói:
25 dkg zabpehely
2 tojás
4 dkg margarin
15-20 dkg sajt (ligthos)
1 ek teljeskiörlésű liszt
1 ek tejföl, 12%-os
1 tk só
pici bors
1 tk sütőpor
A Sajtos zabpehelytallér-update 1 elkészítési módja:
A zabpelyhet picit a kezeddel összemorzsolod, így egy kicsit lesz lisztesebb része, de darabos marad.Aztán rászórod a többi száraz hozzávalót,a sajtot , összekevered.Jöhetnek a nedves hozzávalók putty-putty(tojás)patty (margarin), placcs (tejföl), jól összegyúrni az egészet. Diónyi golyókat formázni, majd kilapítani.
220 fokon , kb 15-20 perc.
A sajt lehet többféle. akár füstölt is.Nagylyukú reszelőn ajánlom lereszelni.
Bors helyett is mehet más fűszer, fantázia kérdése.
Én szilikon lapon sütöttem.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: zuzz, 2008. jan. 22. 10:43
A sajtos zabpehelytallér-update 1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.