Zabpelyhes pogácsa recept


25 dkg zabpehely
20 dkg margarin
12 dkg liszt
2 tojás
15 dkg barnacukor
3 ek méz
15 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
1/2 csomag sütőpor
A Zabpelyhes pogácsa elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük. A margarint mézzel felolvasztjuk, majd a keverékre öntjük. Beleütjük a tojásokat és az egészet összekeverjük. Álni hagyjuk pár órát /esetleg egy éjszakát/ a hűtőben. Sütőpapirra kis golyókat formázunk és előmelegitett sütőben, közepes tűzön sütjük.
A golyókat kicsit tegyük távolabb egymástól, mert kissé megdagadnak.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vma, 2006. szept. 23. 18:55
A zabpelyhes pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.