Joghurtos őzgerinc (sütés nélkül) recept



6dl gyümölcsjoghurt
1 vaníliás cukor
4-5 ek. kristálycukor
3 ek zselatin
3dl tejszín
1 csomag habfixáló
tetszés szerint gyümölcs
A Joghurtos őzgerinc (sütés nélkül) elkészítési módja:
Joghurt+zselatin+vaníliás cukor+ kristly cukor, ezt gör fölött addig melegítjük míg a zselatin teljesen fel nem olvad. 3 dl tejszínt felverjük a habfixálóval Ha kihűlt a joghurtos zselatin gyengéden fakanállal hozzákeverem a tejszínhabot. Kibélelet őzgerintformába öntöm.
Általában olyan ízű joghurtot választok amilyen gyümölcsöt fogok használni. Gyömölcsdarabok nélkül is elkészíthető. Egyszerű és a kisgyerekek is nagyon szeretik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vma, 2009. júl. 8. 15:38
A joghurtos őzgerinc (sütés nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.