Borhabtorta recept
A Borhabtorta hozzávalói:A tésztához
• 3 tojás
• 6 dkg kristálycukor
• 6 dkg liszt
• 1 ek. olaj
A borhabhoz
• 4 tojássárgája
• 5 dkg liszt
• 4 dl muskotálybor
• 20 dkg kristálycukor
• 1 fahéjdarabka
• 8-10 szem szegfűszeg
• 2 dkg zselatin
• 1 dl víz
• 6 dl tejszín
A díszítéshez
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3 dkg dióbél
A Borhabtorta elkészítési módja:
A tojássárgáját a cukor egyharmad részével habosra keverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és óvatosan hozzákeverem a tojássárgájához. Végül könnyedén hozzáadom a lisztet is. Két egyforma lapot sütök belőle előmelegített, középmeleg sütőben. A borhab készítésekor a tojássárgáját a liszttel és kevés hideg borral simára keverem. Közben a maradék bort a cukorral, a fehéjjal és a szegfűszeggel felforralom, átszűröm, majd ráöntöm a lisztes-boros tojássárgájára. Gyorsan elkeverem, sűrűre felfőzöm, majd lehűtöm. A zselatint meleg vízben feloldom, majd még langyosan a keményre felvert tejszínhabhoz keverem. Végül a kihűlt krémet összekeverem a zselatinos tejszínhabbal. A kisütött piskótalapot a tortaforma aljára fektetem. Teletöltöm a formát a borhabbal, és a tetejére teszem a másik lapot. A kész tortát legalább két órára hűtőbe teszem. Felszeletelés előtt a tetejét megszórom vaníliás cukorral elkevert apróra vágott dióval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kikki, 2008. márc. 14. 08:06
A borhabtorta elkészítési módja és hozzávalói.