Krémes-szilvás kocka recept
A Krémes-szilvás kocka hozzávalói:A piskótatésztához:
• 6 tojás
• 6 ek. finomliszt
• 6 ek. kristálycukor
• 1 kk. natúr kakaópor
A szilvás töltelékhez:
• 1 kg szilva
• 2 ek. kristálycukor
• 3 dkg vaj
• 2 ek. zsemlemorzsa
• 1 kk. őrölt fahéj
A krémhez:
• 1 cs. vaníliaízű pudingpor (főzni való)
• 20 dkg porcukor
• 25 dkg vaj/sütőmargarin
• 4 dl tej
• 4 ek. kristálycukor
A díszítésnek:
• reszelt étcsokoládé tetszés szerint
A Krémes-szilvás kocka elkészítési módja:
Az előzőleg alaposan megmosott szilvát vágjuk félbe, és magozzuk ki. Egy nagy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük le vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A félbevágott szilvákat üregükkel felfelé rakjuk a tepsibe, és hintsük meg a cukorral összekevert fahéjjal. A piskótatésztához a tojások sárgáját a fele cukorral keverjük habosra. A tojásfehérjéből készítsünk kemény habot, és a vége felé apránként a maradék cukrot is szórjuk bele. A lisztet először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is. A kétharmadát simítsuk egyenletesen a szilvára. A maradék piskótamasszát keverjük össze a kakaóporral, és csurgassuk a többi tésztára, majd óvatos mozdulatokkal keverjük össze egy kicsit, hogy szép „cirmos” legyen. Közepesen forró sütőben (kb. 180 fok) 25 percig süssük. Ha elkészült, borítsuk gyúrólapra, a tetejéről a sütőpapírt húzzuk le. A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és cukorral sűrű krémet főzünk, és hűlni hagyjuk. A puha vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A langyos pudingot apránként adjuk hozzá, és az így kapott krémet simítsuk a szilvára, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítsük. Hidegen, kockára vágva tálaljuk. Nők Lapja Cafe Dorka
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. szept. 1. 06:34
A krémes-szilvás kocka elkészítési módja és hozzávalói.