Verebélyi galuska recept
A Verebélyi galuska hozzávalói:20 dkg túró
20 dkg liszt
2 tojás
Só
2 nagy vöröshagyma, vagy póréhagyma, vagy zöldhagyma
Tejföl
Sajt
Szalonna
A Verebélyi galuska elkészítési módja:
A túrót, tojást, lisztet, sót összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Forró, sós vízbe kanállal beleszaggatjuk, megfőzzük. Kiszedjük egy ek. olajra, vagy zsírra. Egy tűzálló tálba rétegezzük a felkarikázott hagymával. Hagyma legyen a tetején. Leöntjük tejföllel, reszelt sajttal, pirított szalonnával megszórjuk a tetejét és sütőben átforrósítjuk
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 23. 05:20
A verebélyi galuska elkészítési módja és hozzávalói.