Rakott zöldbab pulykával, füstöltsajt-szóssz recept
A Rakott zöldbab pulykával, füstöltsajt-szóssz hozzávalói:• 50 dkg zöldbab
• 40 dkg darált pulykahús
• 15 dkg füstölt sajt (zsírosabb fajta, pl. Karaván)
• 2 dl tej
• 1 evőkanál liszt
• 5 dkg vaj
• 1 közepes fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• olaj
• só, bors
A Rakott zöldbab pulykával, füstöltsajt-szóssz elkészítési módja:
A zöldbabot kevés vízben 10 perc alatt megpároljuk, sózzuk, és apróra vágott fokhagymával ízesítjük. A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk egy kevés olajon, és rátesszük a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A vajat egy kis lábosban felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, és a tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. Mikor kicsit kihűlt, belereszeljük a füstölt sajtot. Egy tálba lerakunk egy réteg zöldbabot, erre kerül a darált hús, majd jól meglocsoljuk a füstöltsajt-szósszal. Addig ismételjük, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére sajtszósz kerüljön. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 20. 06:32
A rakott zöldbab pulykával, füstöltsajt-szóssz elkészítési módja és hozzávalói.