Mentás csicseriborsó-saláta recept
A Mentás csicseriborsó-saláta hozzávalói:2 főre•1 kis konzerv csicseriborsó (nettó 265g)
•300g zöldbab
•2 paradicsom
•1 lilahagyma
•1 csokor menta
•1-2 gerezd fokhagyma
•1 citrom
•20g gyömbér
•csipet cukor
•frissen őrölt feketebors
•só
•olívaolaj
A Mentás csicseriborsó-saláta elkészítési módja:
Vágjuk nagyon apró darabokra a fokhagymát, egy kevés olívaolajon süssük üvegesre, majd hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg a gyömbért és vágjuk vékony szeletekre, majd keskeny csíkokra. Öntsük le a csicseriborsóról a folyadékot, mossuk le hideg vízzel, s hagyjuk lecsöpögni. Csavarjuk ki a citrom levét. Adjuk a fokhagymás olajhoz a gyömbért, a csicseriborsót, kb. 3ek citromlevet és 4ek enyhe olívaolajat. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt feketeborssal és egy csipet cukorral. Kavarjuk el jól, s hűvös helyen 2 órán át hagyjuk állni. A zöldbabot tisztítsuk meg, vágjuk 3-4cm-es darabokra, s forró sós vízben főzzük 6-8 percig. Öntsük le róla a vizet, majd azonnal dobjuk jeges vízbe a babot. Miután lehűlt a zöldbab, szűrjük le róla a vizet, s alaposan csöpögtessük le. Tálalás előtt vágjuk vékony csíkokra a lilahagymát. A paradicsomot magozzuk ki, s a húsát vágjuk 1x1cm-es kockákra. A mentát mossuk meg, csipegessük le a leveleit, s vágjuk apróra. Kavarjunk el minden összetevőt egy nagy tálban. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. szept. 8. 20:15
A mentás csicseriborsó-saláta elkészítési módja és hozzávalói.