Rakott egyveleg recept


(2 személyre)
50 dkg-nyi maradék köret (burgonya, zöldség, rizs vegyesen),
1 db tojás,
5 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 dl tejföl,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld,
ízlés szerint só,
törött bors.
A Rakott egyveleg elkészítési módja:
A maradék burgonyát apróra vágjuk, és összekeverjük a többi zöldséggel. Kikent kisebb tepsibe terítjük. A tojást habosra verjük, összekeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal és a petrezselyemzölddel, majd ráöntjük a zöldségekre. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük a zsemlemorzsával. Meglocsoljuk az olajjal, és a tepsit alufóliával lezárjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon húsz-huszonöt percig pároljuk, végül a fedelét levéve, pirosra pirítjuk az étel tetején lévő zsemlemorzsát.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. szept. 7. 19:03
A rakott egyveleg elkészítési módja és hozzávalói.