Tojással, burgonyával rakott karfiol recept

80 dkg karfiol,
50 dkg burgonya,
2 tojás,
3 főtt tojás,
3 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg reszelt sajt,
3 dl tejföl,
só
A Tojással, burgonyával rakott karfiol elkészítési módja:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A tejfölt 2 tojással simára keverjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk, morzsával kihintünk. Egy sor burgonyát rakunk bele, erre egy sor tojáskarikát, majd egy sor karfiolt. Ráöntjük a tojásos tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. Végül reszelt sajtot szórunk rá, és sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 19. 20:25
A tojással, burgonyával rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.