Tejfölös aprópecsenye recept
A Tejfölös aprópecsenye hozzávalói:50 dkg csirkemell,
10 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
4-5 evőkanál mustár,
1 dl olaj,
pirospaprika,
őrölt bors,
só
A Tejfölös aprópecsenye elkészítési módja:
A filézett csirkemellet borssal fűszerezzük, mustárral bekenjük, majd az olajat ráöntve 24 órára hűtőszekrénybe tesszük. Felhasználáskor a húst metéltre vágjuk. A finomra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát és a vékonyan felszeletelt gombát. Amikor az anyagok megpirultak, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Végül hozzáöntjük a tejfölt, és beforraljuk. Köretnek petrezselymes burgonyát adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 17. 20:13
A tejfölös aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.