Csokoládés piskótatekercs recept
A Csokoládés piskótatekercs hozzávalói:20 dkg cukor,
18 dkg liszt,
15 dkg csokoládé,
6 tojás,
2 dkg vaj
A Csokoládés piskótatekercs elkészítési módja:
A tojás sárgákat 14 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, majd a lisztet és 5 dkg reszelt csokoládét. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és közép meleg sütőben 12-15 percig sütjük. Amikor elkészült, konyharuhára borítjuk, és még melegen felsodorjuk. A maradék csokoládét a vajjal és 6 dkg cukorral felolvasztjuk, és kihűtjük. A piskótát a konyharuhából kivesszük, tálra tesszük, és a csokoládéval bevonjuk. Hűtőszekrényben lehűtjük, majd vékony szeletekre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 14. 19:50
A csokoládés piskótatekercs elkészítési módja és hozzávalói.