Sajtkrémes piskóta egressel recept
A Sajtkrémes piskóta egressel hozzávalói:10 szelethez:
a tésztához:
5 tojás,
8 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
12 dkg liszt
a krémhez:
30 dkg egres,
3 dl tejszín,
10 dkg babapiskóta,
30 dkg natúr sajtkrém,
15 dkg porcukor
a tetejére: 2 dl tejszín
A Sajtkrémes piskóta egressel elkészítési módja:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipet sót. Belekanalazzuk a habot, majd a lisztet beleszitálva csomómentesre keverjük. A tepsibe simítjuk, a sütőben 15-18 percig sütjük, majd papírral együtt az asztalra csúsztatjuk, 2-3 percig pihentetjük, lisztezett deszkára fordítjuk, a papírt eltávolítjuk. A krémhez az egrest megtisztítjuk. A tejszínt felverjük. A babapiskótát összetörjük. A sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tejszínhabot. Hozzáadjuk a piskótadarabokat és a gyümölcsöt. Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk, két 30x10 cm-es darabot kapunk. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, rátesszük a másik lapot, és kissé megnyomkodjuk. A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, és megkenjük vele a süteményt. Felszeleteljük, a szeleteket ízlésünknek megfelelően díszítjük.
Előkészítés:
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (20x30 cm). A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 16. 20:07
A sajtkrémes piskóta egressel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.