Tejszines túrókrém torta recept
60 perc
nemtd
nemtudom
nemtudom
A Tejszines túrókrém torta hozzávalói:
tésztához:5db tojás,10dkg cukor,10dkg liszt.krémhez:25dkgtúró,25ml liter tejszin,5-8dkg porcukor,1cs zselatin fix,reszelt citromhéj,1 vaniliáscukor.tetejére:ribizli(lehet mirelit is),2dl málna szörp,5dl víz,2cs Horváth Rozi étkezési zselatin.
A Tejszines túrókrém torta elkészítési módja:
A tésztához való anyagokból piskótát sütünk.Peremes tepsibe.Amikor kihűl rákenjük a krémet,amit a zselatin fix hátoldalán leírtak alapján készítünk el .Amíg dermed egy kicsit elkészítjük a zselatint.1dl vizben felmelegítjük a zselatint,és hozzáöntjük a többi víz és szörp keverékéhez.Ha elég hideg,ráöntjük a krémre,és hütőben jól lehűtjük dermedésig.(A krémre rátesszük a ribizlit.)
Ez eredetileg torta lenne,de én igy szoktam készíteni,mert így kiadósabb.Nagyon finom.Többféle ízben,és gyümőlccsel készíthető,csak a fantáziánk szabhat neki határt.Jó étvágyat hozzá!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsucika, 2006. szept. 19. 18:41
A tejszines túrókrém torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.