Zselés, hűtött sütemény recept
60 perc
A Zselés, hűtött sütemény hozzávalói:
1k.kakaó,9db tojás,4ev.k.cukor,5cs.vaniliáscukor,3cs étkezési zselatin(Horváth rozi),valamilyen piros gyümölcs,2dl piros szörp,1db keserűmandula aroma,de aki nem szereti lehet más is,3pohár tejfől.
A Zselés, hűtött sütemény elkészítési módja:
1.réteg:3tojássárgája,1k.kakaó,4k.cukor,1vaniliás cukor,/jól kikeverlük.3tojás fehérjét habbá verem,összekeverem.1dl vizet,3teás k.zselatint felfőzök.Az egészet összekeverem és egy hideg tepsibe öntöm.Amíg dermed megcsinálom a következő réteget.Mostmár csak a rétegeket írom le.2.réteg:3tojássárgája,4k.cukor,1van.cuk.,a többi ugyanúgy,mint az elsőnél.3.réteg:u.az.itt kell belekeverni az aromát,hogy más színű legyen(pl.zöld.)4.réteg:3p tejfől,4k cukor,2van.cuk.összekeverni,1dl víz,2tk.zselatin felfőzve.Belekeverni.5.réteg:Itt rakom rá a gyümölcsöt,és erre megy a 4dl víz,2dl szörp,1cs zselatin,felfőzve.
Általában megdermed az előző réteg,mire elkészül a másik.Persze addig is hűtőbe kell tenni,amíg csináljuk a másikat.Az utolsó rétegnél is elég 1dl vízben felfőzni a zselatint.Így hamarabb hűl,és előbb rálehet önteni.Végül 1-2óra hűtés után válik jól vághatóvá.Nagyon finom,a kislányom kedvence!Nem kell megilyedni, nem tart olyan sokáig,csak leírni hosszú.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsucika, 2006. szept. 26. 19:47
A zselés, hűtött sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.