Tiramisu torta (Vadimtól) recept
30 perc
A Tiramisu torta (Vadimtól) hozzávalói:
2 db egész tojás
15 dkg kristálycukor
25 dkg natúr vajkrém (tökéletesen jó a tescos natúr vajkrém, Ráma nem jó hozzá)
4 dl habtejszín
1 dl tej
3 teáskanál zselatin (de felhasználható az egész tasak Horváth Rozi étkezési zselatin is, tartósabb lesz a krém állaga)
2 cs. babapiskóta
6 adag feketekávé
1 db rum aroma
A Tiramisu torta (Vadimtól) elkészítési módja:
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajkrémet azzal is habosra keverjük. Utána beletesszük a tejszínt tovább keverjük, amíg a tejszín habosodni nem kezd. Ízesítésnek teszünk bele egy kicsi rum aromát is. Az 1 dl tejben felfőzött zselatint - ha már egy kicsit hűlt (és sűrűsödött) - belekeverjük a krémbe. A kávéba beletesszük a maradék rum aromát, és a babapiskótát megfogatjuk benne. Csatos tortaformába tesszük. 1 sor krém, 1 sor babapiskóta, 1 sor krém, megint kávéba forgatott babapiskóta és krém. A tetejét megszórjuk kakaóporral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap le lehet róla szedni a tortaforma oldalát, szépen összeáll, és isteni finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2007. júl. 26. 18:37
A tiramisu torta (vadimtól) elkészítési módja és hozzávalói.