Brassói, ahogy én készítem recept


4-5 főre:
- 1 kg sertés comb/lapocka/tarja,
- kb. 2-3 fej vöröshagyma,
- olaj,
- pirospaprika,
- só,
- bors,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 2-3 ek. liszt
- 2 kis konzerv sűrített paradicsom,
- 2 kg krumpli
A Brassói, ahogy én készítem elkészítési módja:
A vöröshagymát, a húst felkockázzuk, majd a szokásos módon pörköltöt készítünk belőle (hagyhatjuk bő lével). Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, és a fokhagymával. Mikor a pörkölt kész, belehintjük a lisztet, jól elkeverjük, majd belekavarjuk a sűrített paradicsomot is. Elkeverjük, felrottyantjuk. Ettől be is sűrűsödik a pörköltünk. Miközben a pörkölt fő, megpucoljuk, megmossuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sós vízben félig/háromnegyedig megfőzzük. Leszűrjük és forró, bő olajban kisütjük. Ha így készítjük a sült krumplit, akkor még másnap is nagyon jó puha marad. Amikor a pörköltünk és a sült krumpli is készen van, egyszerűen összekeverjük és már tálalhatjuk is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2014. máj. 16. 10:10
A brassói, ahogy én készítem elkészítési módja és hozzávalói.