Csikós tokány recept
A Csikós tokány hozzávalói:60-80 dkg sertéslapocka
2 vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 konzervparadicsom (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
4-5 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 ek finomra vágott petrezselyem
só, olaj
A Csikós tokány elkészítési módja:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és pár percig pirítjuk. Belekeverjük a pirospaprikát és a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 2 dl vizet. Fedő alatt pároljuk. Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a tejfölt és a petrezselymet.
Burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kiki32, 2007. nov. 15. 13:15
A csikós tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.