Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csikós tokány recept

Csikós tokány recept

A Csikós tokány hozzávalói:
60-80 dkg sertéslapocka
2 vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 konzervparadicsom (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
4-5 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 ek finomra vágott petrezselyem
só, olaj


A Csikós tokány elkészítési módja:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és pár percig pirítjuk. Belekeverjük a pirospaprikát és a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 2 dl vizet. Fedő alatt pároljuk. Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a tejfölt és a petrezselymet.

Burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csikós tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook