Rakott csülkös recept
A Rakott csülkös hozzávalói:1 db mellső csülök
250 g szalonna
400 g sertéslapocka
50 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
5 g törött fehér bors
5 g mustármag
20 g porcukor
20 g zselatin
30 g pirospaprika
só
A Rakott csülkös elkészítési módja:
A kicsontozott csülköt bőrével és a lapockával együtt annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Lecsurgatjuk, majd a szalonnával együtt vékony, kicsi kockákra vagdaljuk. Az összes fűszert és a finomra vágott vörös- és fokhagymát belekeverjük fél deciliternyi átszűrt húslébe, majd a kockázott hússal és a szalonnával addig keverjük, amíg a massza fel nem vette a fűszeres levet. Szorosan a présbe nyomkodjuk, és a készüléket lezárjuk. Sós vízben, amennyi éppen ellepi, bő másfél órán keresztül lassan főzzük, de nem szabad forrnia, éppen csak gyöngyözzön. Ezután a készüléket a vízből kiemeljük, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ezután a formából a vágódeszkára borítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 19. 21:34
A rakott csülkös elkészítési módja és hozzávalói.