Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott csülkös recept

Rakott csülkös recept

A Rakott csülkös hozzávalói:
1 db mellső csülök
250 g szalonna
400 g sertéslapocka
50 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
5 g törött fehér bors
5 g mustármag
20 g porcukor
20 g zselatin
30 g pirospaprika



A Rakott csülkös elkészítési módja:
A kicsontozott csülköt bőrével és a lapockával együtt annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Lecsurgatjuk, majd a szalonnával együtt vékony, kicsi kockákra vagdaljuk. Az összes fűszert és a finomra vágott vörös- és fokhagymát belekeverjük fél deciliternyi átszűrt húslébe, majd a kockázott hússal és a szalonnával addig keverjük, amíg a massza fel nem vette a fűszeres levet. Szorosan a présbe nyomkodjuk, és a készüléket lezárjuk. Sós vízben, amennyi éppen ellepi, bő másfél órán keresztül lassan főzzük, de nem szabad forrnia, éppen csak gyöngyözzön. Ezután a készüléket a vízből kiemeljük, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ezután a formából a vágódeszkára borítjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott csülkös elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook