Barátfülés húsleves recept
A Barátfülés húsleves hozzávalói:4 db tojás,
50 dkg finom liszt,
10 dkg zsír,
pirospaprika,
4 gerezd fokhagyma,
feketebors,
só,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
20 dkg gomba,
20 dkg burgonya,
20 dkg vöröshagyma,
20 dkg zeller,
20 dkg káposzta,
20 dkg fehérrépa,
20 dkg sárgarépa,
50 dkg füstölt sonka,
50 dkg marhanyak,
50 dkg sertéslapocka,
2 adag csirkeaprólék,
1 dl víz.
A Barátfülés húsleves elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítottam, beletettem a kockákra vágott lapockát, bőven megszórtam pirospaprikával. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát meg a paradicsomot, végül megsóztam. Egy bő órát rotyogott a lábasban, majd amikor a hús puha lett, az egészet ledaráltam, s a szaftjával elkevertem. Mikor ezzel megvoltam, bográcsot ragadtam, s a szokásos módon húslevest főztem: belepakoltam a megtisztított aprólékot, a marhanyakat, a füstölt sonkát meg a zöldségeket – a gyökérféléket, a zellerszárat egészben, felöntöttem vízzel, sóztam, fűszereztem, és már mehetett is a tűz fölé. Míg a lé lassan rotyogott, összekevertem a tészta hozzávalóit. Jól kigyúrtam, majd félórányi pihentetés után egy milliméteresre nyújtottam. Tenyérnyi darabokra vágtam, s ezekre kanalaztam diónyi adagokat a darált pörköltből. A tészta széleit tojásfehérjével megkentem, s jól lenyomkodva kicsi táskákat formáztam. Azután a levesbe szórtam, s húszpercnyi főzés után tálaltam.
Fenséges, mikor a tányérban a barátfülét elvágva a töltelék szétoszlik a lében!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 14. 09:30
A barátfülés húsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.