Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával recept
A Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával hozzávalói:1 kg csirkecomb (vagy egész csirke darabolva)
fél citrom leve
10-15 dkg füstölt szalonna - vékonyan aprítva
1 evőkanál olaj
5 dkg szárított erdei gomba - langyos vízbe áztatva, kinyomkodva
1 nagyobb fej vöröshagyma - finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma - zúzva aprítva
1 bő evőkanál házi lecsóalap, vagy 1-1 zöldpaprika és paradicsom darabolva
1 evőkanál őrölt pirospaprika
3 dl tejföl + 2 dl tej
1 bő evőkanál liszt
1 teáskanál kakukkfű
őrölt feketebors
só
A Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával elkészítési módja:
A combokat kettévágom a forgójánál, besózom, borssal meghintem és rálocsolom a citromlevet, összeforgatom, a hűtőben kb. 1 órát pihentetem (nem baj, ha egész éjszaka is pácolódik). A szalonnát kevés olajon kisütöm, benne megpirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzákeverem a lecsóalapot, zsírjára pirítom, majd a húsdarabokat is erős hőfokon folytonosan keverve fehéredésig pirítom. Lefedve, közepes hőfokon párolom a húst saját levében. Amikor már majdnem puha, hozzáadom a gombát, és kb. 10 percig együtt főzöm, amíg a gomba összeesik. Közben a tejfölben elkeverem a lisztet, tejjel hígítom, és óvatosan a mártásba keverem, meghintem kakukkfűvel. Lassú forralással pár perc alatt együtt készre főzöm, ha szükséges, utána fűszerezem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. márc. 29. 06:26
A bakonyi csirkepaprikás erdei gombával elkészítési módja és hozzávalói.