Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Valódi magyar paprikás csirke recept

Valódi magyar paprikás csirke recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Valódi magyar paprikás csirke hozzávalói:
1 egész csirke, (vagy 2db/fő csirkecomb)
3-4 dkg füstölt szalonna,
piros paprika,
só,
tejföl,


A Valódi magyar paprikás csirke elkészítési módja:
A csirkét szabályos darabokra vágjuk ( a combokat elfelezzük. A feldarabolt csirkét egy tál vízbe tesszük. Friss szalonnát apró kockára vágunk és egy lábasban zsemle színűre pirítjuk. Csirke darabonként megszórjuk 1 kávéskanál paprikával, majd gyorsan megkavarjuk (hogy oda ne égjen a paprika). A forró zsírba, amelyben a tepertő is benne van, a csirkét jó vizesen (magyarul nem lecsöpögtetve)beletesszük, majd lefedve puhára pároljuk. Ha elfőné a levét, akkor zsírtalan húslével lehet pótolni. Amikor puhára párolódott, akkor csirke darabonként 2 evőkanál tejfölt teszünk rá. Ha egyszer felfőtt, akkor néhány csipet petrezselymet teszünk hozzá és még egyszer felfőzzük.

Sokkal finomabb, mint a vöröshagymás paprikás csirke!
Nokedlival tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A valódi magyar paprikás csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook