Valódi magyar paprikás csirke recept
60 perc
Szénhidrátszegény
A Valódi magyar paprikás csirke hozzávalói:
1 egész csirke, (vagy 2db/fő csirkecomb)
3-4 dkg füstölt szalonna,
piros paprika,
só,
tejföl,
A Valódi magyar paprikás csirke elkészítési módja:
A csirkét szabályos darabokra vágjuk ( a combokat elfelezzük. A feldarabolt csirkét egy tál vízbe tesszük. Friss szalonnát apró kockára vágunk és egy lábasban zsemle színűre pirítjuk. Csirke darabonként megszórjuk 1 kávéskanál paprikával, majd gyorsan megkavarjuk (hogy oda ne égjen a paprika). A forró zsírba, amelyben a tepertő is benne van, a csirkét jó vizesen (magyarul nem lecsöpögtetve)beletesszük, majd lefedve puhára pároljuk. Ha elfőné a levét, akkor zsírtalan húslével lehet pótolni. Amikor puhára párolódott, akkor csirke darabonként 2 evőkanál tejfölt teszünk rá. Ha egyszer felfőtt, akkor néhány csipet petrezselymet teszünk hozzá és még egyszer felfőzzük.
Sokkal finomabb, mint a vöröshagymás paprikás csirke!
Nokedlival tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 363d535da9, 2007. júl. 16. 14:57
A valódi magyar paprikás csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.