Lecsós csirkecombok kukoricás rizzsel recept
A Lecsós csirkecombok kukoricás rizzsel hozzávalói:300 g paradicsom
600 g zöldpaprika
1 nagy fej hagyma
80 g füstölt szalonna
4 nagyobb csirkecomb
só, bors
2 ek. finomliszt
5 ek. olaj
2 kk. édes-nemes pirospaprika
1 babérlevél
A kukoricás rizshez:
1 ek. vaj/margarin
200 g hosszú szemű rizs
100 g főtt kukorica
1 kis csokor petrezselyem
A Lecsós csirkecombok kukoricás rizzsel elkészítési módja:
1. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk. A hagymát és a szalonnát apróra felkockázzuk. 2. A csirkecombokat megmossuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel. A felforrósított olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből. 3. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával, a paradicsommal, valamint egy kevés sóval. Beletesszük a csirkecombokat és a babérlevelet, 20 perc múlva a zöldpaprikát, majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Utánasózzuk, borsozzuk, a babérlevelet eltávolítjuk, és nem túl mély tálba szedve mihamarabb tálaljuk. 4. A kukoricás rizskörethez a felforrósított vajban/margarinban 1 percig pirítjuk a rizst. Felöntjük 4 dl forró vízzel, kissé megsózzuk, lefedjük, és 200 °C-os sütőben puhára pároljuk (20-25 perc). Hozzákeverjük a kukoricát és a finomra vágott petrezselymet, 1-2 percre hideg vízzel kiöblített csészékbe nyomkodjuk, és nagyobb, lapos tálra borítva kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. máj. 23. 19:31
A lecsós csirkecombok kukoricás rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.