Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Bakonyi palacsintametélt recept

Bakonyi palacsintametélt recept

A Bakonyi palacsintametélt hozzávalói:
A palacsintához:
200 g finomliszt
4 dl tej
4 tojás
só, bors
1 csokor petrezselyem
2 ek. olaj
Továbbá:
800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
1 kk. pirospaprika
1 ek. csípős paprikakrém
1 ek. paradicsompüré
1/4 kk. szárított kakukkfű
1 ek. rizsliszt
4 dl tejföl
diónyi vaj/margarin a tálhoz


A Bakonyi palacsintametélt elkészítési módja:
1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott tojásokkal, 1/2 kk. sóval, majd lefedjük, és 1/2 órát pihentetjük. 2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek. felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, majd rádobjuk a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk (15-20 perc). Elkeverjük a rizsliszttel és a tejföllel, jól összeforraljuk. 3. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű sütőedényt. A petrezselymet (néhány bóbita kivételével) finomra vágjuk, 2 ek. olajjal együtt a palacsintatésztához keverjük, és 16 palacsintát sütünk belőle. Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük, lazán a sütőedénybe szórjuk-kanyarítjuk, végül bevonjuk a gombapaprikással, és 200 °C-ra előmelegített sütőben átforrósítjuk (15-20 perc). Petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A bakonyi palacsintametélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook