Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell recept

Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell recept

Elkészítési idő 45 perc

A Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell hozzávalói:
8 nagyobb csirkemellfilé szelet
2 nagyobb tojás
15 dkg tejföl
1 csapott kk só
1 tk házi fokhagymakrém (vagy 4 nagy gerezd fokhagyma)
10 dkg liszt a forgatáshoz
olaj a sütéshez


A Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell elkészítési módja:
A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk. A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával). A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk. A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük. Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.

A pácolásnak köszönhetően kellemesen fokhagymás ízű, puha étel lett. A család egyik fele salátával, a másik fele krumplipürével fogyasztotta.
A reszelt sajt opcionális, akár el is hagyható.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook