Zeller bundás karajszeletek recept
A Zeller bundás karajszeletek hozzávalói:8 kisebb szelet karaj
só
3 púpos ek liszt a forgatáshoz
3-4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
3 nagyobb tojás
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 csapott tk házi fokhagymakrém
3 jó púpos ek liszt
3 ek tej
A Zeller bundás karajszeletek elkészítési módja:
A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval. A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk. Jól összekeverjük. Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk. A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja. Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. dec. 1. 09:10
A zeller bundás karajszeletek elkészítési módja és hozzávalói.