Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zeller bundás karajszeletek recept

Zeller bundás karajszeletek recept

A Zeller bundás karajszeletek hozzávalói:
8 kisebb szelet karaj

3 púpos ek liszt a forgatáshoz
3-4 dl olaj a sütéshez

Bundához:

1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
3 nagyobb tojás
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 csapott tk házi fokhagymakrém
3 jó púpos ek liszt
3 ek tej


A Zeller bundás karajszeletek elkészítési módja:
A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval. A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk. Jól összekeverjük. Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk. A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja. Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.


Kategória: Húsételek receptjei


A zeller bundás karajszeletek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook