Sonkás-újhagymás csirkeszelet recept
A Sonkás-újhagymás csirkeszelet hozzávalói:6 nagyobb szelet csirkemell
1 csapott kk só
1 tk grill fűszerkeverék
3-4 ek olaj a sütéshez
2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
10 dkg reszelt sajt
2 ek reszelt parmezán sajt
3,5 dl tejföl
1 tojás
1 csipet só
1 csipet bors
A Sonkás-újhagymás csirkeszelet elkészítési módja:
A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük. A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk. Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét. Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. nov. 26. 14:49
A sonkás-újhagymás csirkeszelet elkészítési módja és hozzávalói.