Pecsenye jóasszony módon recept
A Pecsenye jóasszony módon hozzávalói:1 kg sertéstarja
4 gerezd fokhagyma
4 nagy fej vöröshagyma
só, bors
2 evőkanál liszt
2 evőkanál mustár
2 dl kókuszolaj
8 burgonya
A Pecsenye jóasszony módon elkészítési módja:
A felszeletelt tarját kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, majd vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy összeérjen. A hagymát karikára vágjuk és olajon halvány sárgára pirítjuk. Ha elkészült, kiszedjük, félretesszük. A hússzeletek mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon kisütjük. Amikor elkezdjük sütni a húst, vele egy időben egy másik edényben odarakjuk sülni a nagyobb cikkekre vágott krumplit is, így az a hússal egy időben fog elkészülni. Sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlő segítségével távolítsuk el a felesleges olajat. Tálaláshoz egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk a kisült hagymakarikákkal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. nov. 26. 09:23
A pecsenye jóasszony módon elkészítési módja és hozzávalói.