Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kapros juhtúróval töltött csirkemell bacon bundában recept

Kapros juhtúróval töltött csirkemell bacon bundában recept

A Kapros juhtúróval töltött csirkemell bacon bundában hozzávalói:
1 kg csirkemell felszeletelve
25 dkg bacon
1 pohár joghurt
3 gerezd zúzott fokhagyma

bors
A töltelékhez:
20 dkg juhtúró
2 db tejben áztatott zsemle
1 tojás

bors
kapor
esetleg pici zsemlemorzsa
olívaolaj


A Kapros juhtúróval töltött csirkemell bacon bundában elkészítési módja:
A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemelleket belenyomkodjuk, és hagyjuk pácolódni egy órát. Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró elég sós. A pácolt csirkemelleket a kiterített baconszeletekre helyezzük, majd ráhalmozunk a töltelékből, feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval. Olívaolajjal kikent jénaiba szépen sorban lerakjuk. Letakarjuk alufóliával, 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és szépen megpirítjuk. Köretnek reszelt sajttal megszórt burgonyapürét és párolt zöldbabot kínálunk, esetleg őszibarackbefőttet.

A húst előző este be lehet pácolni, és a tölteléket is el lehet készíteni, így másnap már csak össze kell rakni és sütni!


Kategória: Húsételek receptjei


A kapros juhtúróval töltött csirkemell bacon bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook