Kapros juhtúrós csirkemell recept
A Kapros juhtúrós csirkemell hozzávalói:1 kg csirkemell felszeletelve
25 dkg bacon
1 pohár joghurt
3 gerezd zúzott fokhagyma
só
bors
A töltelékhez:
20 dkg juhtúró
2 db tejben áztatott zsemle
1 tojás
só
bors
kapor
esetleg pici zsemlemorzsa
olívaolaj
A Kapros juhtúrós csirkemell elkészítési módja:
A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemelleket belenyomkodjuk, és hagyjuk pácolódni egy órát. Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró elég sós. A pácolt csirkemelleket a kiterített baconszeletekre helyezzük, majd ráhalmozunk a töltelékből, feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval. Olívaolajjal kikent jénaiba szépen sorban lerakjuk. Letakarjuk alufóliával, 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és szépen megpirítjuk. Köretnek burgonyapürét találunk, lehet rátenni reszelt sajtot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: felhő2010, 2015. aug. 22. 11:32
A kapros juhtúrós csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.