Ananászos pulyka recept
Az Ananászos pulyka hozzávalói:Gyors és finom!
- 1 kg pulykamell
- liszt
- 1 db ananász/ 1 ananász befőtt
- cukor
- gyömbér
- szerecsendió
- só, bors
- citromlé
- olívaolaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
Az Ananászos pulyka elkészítési módja:
Szeld vékony csíkokra a pulykamellet, majd forgasd lisztbe, hogy vékony réteget képezzen a liszt a húson. Serpenyőbe hevíts olajt, süsd meg rajta a húst és ízesítsd kevés gyömbérrel, szerecsendióval és borssal. (Sózni a végén kell!) Egy másik edényben karamellizálj 2 evőkanál cukrot, majd forgasd meg benne az ananászkockákat és locsold meg pici borral és citrommal, végül néhány perc után vedd le a tűzről. Burgonyapürével nagyon finom!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: felhő2010, 2015. júl. 25. 11:17
Az ananászos pulyka elkészítési módja és hozzávalói.