Gombás-káposztás marhatokány recept
120 perc
A Gombás-káposztás marhatokány hozzávalói:
2 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
1 dundi póréhagyma
20 dkg gomba
60 dkg fehérkáposzta
só, bors
60 dkg marhalábszár
evőkanálnyi kókuszzsír
7-8 szem borókabogyó
2 szál kakukkfű
1 dl vörösbor
4 dkg kókuszzsír
2 babérlevél
A Gombás-káposztás marhatokány elkészítési módja:
A vöröshagymát apró kockákra, a sárgarépát és a pórét karikákra, a gombát vastagabb szeletekre, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, kissé besózzuk. A húst hártyáktól, inaktól megszabadítjuk, féltenyérnyi szeletekre vágjuk, a felhevített olajon, erős tűzön hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagyma felét, a borókát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 40 percig pároljuk. Rádobjuk a sárgarépát, a pórét és a gombát, aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt további 25-30 percig, a teljes puhulásig főzzük. A maradék vöröshagymát megfonnyasztjuk a kókuszzsíron, hozzáadjuk a sótól kinyomkodott káposztát, és a babérlevelet, majd fedő alatt saját levében puhára pároljuk. A káposztát előmelegített tálra tesszük, és levével együtt a tetejére szedjük a gombás-zöldséges húst.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2015. júl. 11. 22:44
A gombás-káposztás marhatokány elkészítési módja és hozzávalói.