Házinyúl francia módra recept
A Házinyúl francia módra hozzávalói:1 nyúlgerinc
2 nyúlcomb
5 dkg vaj
1 dl olívaolaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél, egy-egy csipet kakukkfű, rozmaring
bazsalikom, tárkony
5-6 evőkanál mustár
2-3 dl tejföl
A Házinyúl francia módra elkészítési módja:
A vajat és az olajat összemelegítjük, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevet, a kakukkfüvet és a rozmaringot hozzáadjuk, s 10 percig, lefedett edényben takaréklángon pároljuk. Beletesszük a két combot, a kb. 4 cm-es szeletekre szelt gerincet, és kevergetve 10 percig pirítjuk. Lefedjük, majd sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük 180 fokon. Megszórjuk bazsalikommal, tárkonnyal, s újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe. Utána a mustárral összekeverjük, s még 10 percig rotyogtatjuk a sütőben alacsony hőfokon. Végül meglocsoljuk a tejföllel. Ezt a különlegességet karfiolrizs körettel tálalhatjuk, de illik hozzá a zellerpüré is.
A sorrendre ügyelni kell, hogy a fűszerek íze jól érvényesüljön!
A családom körében hatalmas sikerem volt vele.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2015. júl. 1. 19:18
A házinyúl francia módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.