Csülökfánk recept
A Csülökfánk hozzávalói:30 dkg főtt füstölt csülökhús,
2 db tojás,
2dl tej,
40g liszt,
20g vaj,
1 csomó zöldpetrezselyem,
20g mustár,
5g törött bors,
150g zsemlemorzsa
A Csülökfánk elkészítési módja:
A csülökhúst ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a tejjel, és sűrűre forraljuk. A tűzről levesszük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a mustárt a finomra vágott zöldpetrezselymet, és simára keverjük. Kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és a darált csülökhúst, valamint a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. Megnedvesített kézzel 4 centiméteres átmérőjű gombócokat formálunk, megforgatjuk a zsemlemorzsában és bő, forró olajban kisütjük. Forrón tálaljuk, tetejére zöldpetrezselymet tehetünk. Ízlés szerint majonézalapú mártást adhatunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: felhő2010, 2015. aug. 20. 09:25
A csülökfánk elkészítési módja és hozzávalói.