Marhahús sült zöldségekkel (kínai) recept
A Marhahús sült zöldségekkel (kínai) hozzávalói:4 főre
45 dkg marhahús (hátszín, fehérpecsenye)
1 brokkoli
2 ek növényi olaj
1 vöröshagyma
2 szál szárzeller
25 dkg cukorborsó
5 dkg konzerv bambuszrügy
22 dkg gomba
1-2 ek osztrigaszósz
só
A páchoz
1 ek kínai rizsbor
csipet fehérbors
só
1 ek világos szójaszósz
1/2 tk szezámolaj (étolaj is jó)
A Marhahús sült zöldségekkel (kínai) elkészítési módja:
1. A pácohoz a hozzávalókat összekeverjük 2. A húst vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. 20 percig állni hagyjuk. 3. Egy lábasban vizet forralunk és fél percre beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük. 4. Egy wokban vagy mély serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felhevítünk és megsütjük benne a marhahúst. Kivesszük és ezt is félretesszük. 5. A wokban ismét egy kevés olajat felmelegítünk és 1 percig kevergetjük-rázzuk benne a nagyobb kockákra felvágott hagymát. 6. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt szárzellert és a brokkolit és további 2 percig sütjük. 7. Most a cukorborsó, a gomba és a bambuszrügy következik. 1-2 percig rázogatjuk ezt is. 8. Hozzáadjuk a marhahúst, az osztrigaszószt és sóval ízesítjük.
én jázmin rizzsel tálalom
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. nov. 15. 07:28
A marhahús sült zöldségekkel (kínai) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.