Kínai mogyorós csirke recept
A Kínai mogyorós csirke hozzávalói:4 főre
50 dkg csirkemellfilé
só
1 tojásfehérje
1 csomag újhagyma
10 dkg pirított, sós mogyoró
3 ek olaj
1 kk barna cukor
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
2,5 ek étkezési keményítő
1 kk őrölt gyömbér
1,5 dl víz
A Kínai mogyorós csirke elkészítési módja:
1.A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, és megforgatjuk az étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, és hozzáadjuk a csirkéhez. A húst 10 percre félretesszük. 2.Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát, a mogyorót durvára őröljük. 3.Elkészítjük a mártást: a szójaszószt, a rizsecetet, az étkezési keményítőt, a gyömbért és a vizet simára keverjük. 4.Egy serpenyőbe beleöntünk egy ek olajat, és átpirítjuk rajta a mogyorót, majd kiszedjük. 5.A serpenyőbe beleöntünk még két ek olajat, alaposan felhevítjük, rátesszük a csirkét, megszórjuk barna cukorral, és kb. 10 perc alatt megsütjük a húst. 6.A megsült csirkéhez hozzáöntjük a mártást, a mogyorót és az újhagymát. 7.5-6 perc alatt kevergetve összepirítjuk az ételt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. nov. 12. 07:05
A kínai mogyorós csirke elkészítési módja és hozzávalói.