Marharagu Sztroganoff módra recept
A Marharagu Sztroganoff módra hozzávalói:60 dkg marhahús (bélszín, lábszár vagy comb)
15 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes fej hagyma
30 dkg gomba
20 dkg csemege uborka
egy kis doboz paradicsompüré
2 babérlevél
1 evőkanál mustár
1-2 evőkanál citromlé
pár szál petrezselyem
só, bors
A Marharagu Sztroganoff módra elkészítési módja:
A szalonnát egész vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük. A zsírjára rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, a vékony csíkokra vágott húst és állandó kevergetés mellett kicsit átpirítjuk. Egy kevés vízben feloldjuk a paradicsompürét, a húsra öntjük, beletesszük a babérlevelet, mustárt, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. (A citromlével óvatosan, mert a mustár és az uborka is savanyú.) Fedő alatt az 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. A főzés vége előtt 10 perccel adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott uborkát. A tetejét megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Párolt brokkolit és sárgarépát adhatunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. nov. 11. 09:06
A marharagu sztroganoff módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.