Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marharagu Sztroganoff módra recept

Marharagu Sztroganoff módra recept

A Marharagu Sztroganoff módra hozzávalói:
60 dkg marhahús (bélszín, lábszár vagy comb)
15 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes fej hagyma
30 dkg gomba
20 dkg csemege uborka
egy kis doboz paradicsompüré
2 babérlevél
1 evőkanál mustár
1-2 evőkanál citromlé
pár szál petrezselyem
só, bors


A Marharagu Sztroganoff módra elkészítési módja:
A szalonnát egész vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük. A zsírjára rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, a vékony csíkokra vágott húst és állandó kevergetés mellett kicsit átpirítjuk. Egy kevés vízben feloldjuk a paradicsompürét, a húsra öntjük, beletesszük a babérlevelet, mustárt, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. (A citromlével óvatosan, mert a mustár és az uborka is savanyú.) Fedő alatt az 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. A főzés vége előtt 10 perccel adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott uborkát. A tetejét megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

Párolt brokkolit és sárgarépát adhatunk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A marharagu sztroganoff módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook