Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta recept

Szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta hozzávalói:
30dkg kolozsvári szalonna,30dkg zöldborsó.30dkg szarvacskatészta,1 nagy fej hagyma,1 csipet oregano,1,5dl tejszín,1-2dl marhahúsleves,só,bors ízlés szerint,1evőkanál liszt,reszelt parmezán sajt,petrezselyem meghinteni,2gerezd fokhagyma


A Szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta elkészítési módja:
A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk és aranysárgára pirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és együtt pirítjuk vele.Ezután meghintjük liszttel és az egészet rövid ideig pirítjuk.Egy csipetnyi oreganoval és fokhagymával ízesítjük végül felöntjük a marhahúslevessel.Addig főzzük ezt a mártást, míg jól besűrűsödik, hozzáadjuk a tésztát és borsót,sóval és borssal fűszerezzük,belekeverjük a tejszínt és az egészet 10 percig kis lángon a tűzön hagyjuk.

Tejszín helyett olcsóbb a tejföl,marhahúslevest leveskockából is készíthetünk. A tésztát előre meg kell főzni.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook