Szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta recept
45 perc
A Szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta hozzávalói:
30dkg kolozsvári szalonna,30dkg zöldborsó.30dkg szarvacskatészta,1 nagy fej hagyma,1 csipet oregano,1,5dl tejszín,1-2dl marhahúsleves,só,bors ízlés szerint,1evőkanál liszt,reszelt parmezán sajt,petrezselyem meghinteni,2gerezd fokhagyma
A Szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta elkészítési módja:
A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk és aranysárgára pirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és együtt pirítjuk vele.Ezután meghintjük liszttel és az egészet rövid ideig pirítjuk.Egy csipetnyi oreganoval és fokhagymával ízesítjük végül felöntjük a marhahúslevessel.Addig főzzük ezt a mártást, míg jól besűrűsödik, hozzáadjuk a tésztát és borsót,sóval és borssal fűszerezzük,belekeverjük a tejszínt és az egészet 10 percig kis lángon a tűzön hagyjuk.
Tejszín helyett olcsóbb a tejföl,marhahúslevest leveskockából is készíthetünk. A tésztát előre meg kell főzni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Tundibundy, 2009. jún. 12. 15:35
A szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.