Sajtos-tejszínes szarvacska recept
A Sajtos-tejszínes szarvacska hozzávalói:50 dkg szarvacska tészta
30 dkg füstölt kolozsvári szalonna
30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
3 dl húsleves oregano
bazsalikom
só
bors
3 dl tejszín
20 dkg füstölt sajt
A Sajtos-tejszínes szarvacska elkészítési módja:
A tésztát a szokások módon megfőzzük, leszűrjük. A raguhoz megpirítjuk az apróra vágott hagymát a csíkokra vágott szalonnával. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, borsot, a zöldfűszereket és a borsót. Átpirítjuk, majd megszórjuk egy kanál liszttel, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a húslével, és 15 percig főzzük kis lángon. Időnkét keverjük meg, nehogy leragadjon. Mikor megpuhult a hagyma és a borsó, adjuk hozzá a lecsöpögtetett tésztát, öntsük rá a tejszínt, és rottyantsuk össze 3-4 perc alatt. Tálaláskor szórjuk meg bőségesen füstölt sajttal.
A családom egyik kedvence, nagyon egyszerű, bár első ránézésre bonyolultnak tűnik. Ha valaki nem akar szalonnát enni, akkor helyettesítse sonkával, úgy is finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. febr. 4. 18:19
A sajtos-tejszínes szarvacska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.